dimecres, 12 de maig del 2010

Finalització del nostre blog!


Per acabar la nostra feina aquí a la xarxa, ens volem despedir deixant-vos una pàgina web molt interessant, que ens ajudarà quan realitzem les nostres pràctiques i el dia de demà en les nostres aules.
Aquesta pàgina té els objectius de:

* infants: Millorar les habilitats lingüístiques dels infants al mateix temps que els fem trobar en la Literatura un entreteniment personal, lúdic i cultural
* mestres: Rescatar el valor de la interacció verbal, personal, col•lectiva com a font d’aprenentatges sobre la vida i descobrir la força didàctica que adquireixen actualment les tècniques audiovisuals aplicades a la Literatura.
* mestres i infants: salvar les diferències lingüístiques que es puguin donar en un grup pel contacte de diferents llengües.

Clickeu AQUÍ per poder-vos endinsar en aquesta pàgina web de DIDACTICOLITE.

Esperem que us hagi agradat molt el nostre blog, vulgueu aprendré amb nosaltres i participeu en la nostra feina.

Fins Aviat!!!!

dijous, 6 de maig del 2010

Tim Burton


Ja que vam decidir anar a veure la pel·lícula d'Alícia en el país de les Meravelles dirigida per Tim Burton hem decidit dedicar-li un petit espai al nostre blog.

 
Tim Burton va néixer el 25 d'agost de 1958 en Burbank, Califòrnia (Estats Units)

Director, guionista i productor nord-americà, Timothy William Burton és un dels autors més originals de l'Hollywood actual, creant un univers propi marcat per la mitomania, el reciclatge cultural i una imaginació desbordant de gran empremta visual amb personals històries, moltes d'elles humitejades en humor negre i significades pel protagonisme principal de caràcters inadaptats, antiherois de fàcil identificació amb el seu autor. Tim és fill de la comerciant Jean Burton i de Bill Burton, un ex jugador de beisbol i treballador del parc de la seva localitat natal, Burbank. Des de nen el món del petit Burton es nodria de còmics i antigues pel·lícules de terror i fantasia, entre elles les protagonitzades pel seu gran ídol, Vincent Price, gaudint de les adaptacions que Roger Corman va fer d'un dels seus escriptors favorits: Edgar Allan Poe.

Per conèixe'l més, trobareu més informació clickant AQUÍ





 Si clickeu AQUÍ, podreu veure la seva filmografia.

El barreter


Com hem fet al llarg del nostre blog, semrpe ens agrada destacar un dels personatges de la novel·la que més ens ha cridat l'atenció.
En aquest cas com podeu observar és el barreter.

Aquí us donarem una mica d'informació sobre ell.


El Barreter és un personatge fictici de l'obra Les aventures d’Alícia en el país de les meravelles, escrita per l'anglès Lewis Carroll. Aquest personatge és més conegut com el Barreter Boig, encara que en l'obra de Carroll mai se li crida així. La confusió probablement prové del fet que el Gat de Cheshire adverteix a Alícia que el Barreter està boig, la qual cosa és confirmat per la conducta excèntrica del Barreter; i a més el capítol on el Barreter apareix, es titula "Un berenar de bojos". El Barreter apareix novament en la seqüela de l'obra, cridada Alícia a través del mirall, sota el nom de Hatta un dels missatgers del Rei Blanc.

 En el programa televisiu “Encara que vostè no ho cregui” de Ripley (Believe it or not) de la dècada de 1980, es fa referència al personatge del Barreter, explicant que en l'època que el llibre va ser escrit, els barreters treballaven freqüentment amb mercuri que era utilitzat per a processar el filtre dels barrets, i al fer-lo en espais tancats, amb freqüència inhalaven els vapors d'aquest metall, el que provocava trastorns a la salut que fàcilment podrien descriure's com bogeria

Alícia al País de les Meravelles. Lewis Carroll


Editorial: Empúries

diumenge, 25 d’abril del 2010

El món de fantàsia de Nàrnia


Nàrnia és un país format per dues valls entre tres serralades. El món de Nàrnia va ser creat per Aslan. Aquest món compta amb el Riu Congelat, anomenat així perquè en temps de la Bruixa Blanca estava congelat. En aquest punt es va construir el Dic dels castors.

El riu Congelat baixa fins a fusionar-se amb el Gran Riu, que nèix de la serralada nord de Archenland. Aquests va a Orient i s'uneix a l'altura del Gual de Beruna, que després s'anomenara Pont de Beruna.

La Gran Vall de Nàrnia està flanquejat al sud per una altra vall, en la qual només es pot destacar el Naixament del Gran Riu.

En el centre de Nàrnia es troba la Taula de Pedra i seguint el curs del Gran Riu, s'estén un bosc immens que separa el Mar Oriental del Mar de Cristall.

Cal dir que llegint només la primera gran aventura d'aquesta Saga és dificil fer-se una idea de Nàrnia, per això us animem a seguir llegint totes les gran aventures que succeeixen en aquest món de fantasia!

ASLAN


Hem decidit obrir una entrada dedicada a Aslan, ja que creiem que ès necessari un petit anàlisi sobre aquest Lleó, que és el vertader salvador de Nàrnia.

Aslan, que es com és diu lleó en el llenguatge turc, és el personatge principal de les Cròniques de Nàrnia.
És un lleó que parla, rei de les bèsties, fill de l'Emperador Allèn dels mars del Més enllà, un savi, compassiu, una autoritat màgica, misteriós i estimat guia per als nens humans, guardià i salvador de Nàrnia, i en última instància, creador i destructor d'aquest món màgic.

Sense parlar encara de C.S. Lewis, cal dir que Aslan a més de ser el personatge més important de les Cròniques de Nàrnia, ja que des del punt de vista de la religió catòlica, Aslan dins la novel·la és una mena de Crist, ja que dóna la seva vida per salvar a la resta dels animals que viuen a Nàrnia.

Les cròniques de Nàrnia: El lleó, la bruixa i l'armari. C.S. Lewis

Editorial:  Destino


Durant la Segona Guerra Mundiat, quatre nens són enviats fora de Londres, a la immensa casa d'un vell professor. En aquest lloc, en una habitació, hi ha un antic armari. En el seu interior pengen nombrosos abrics i al fons està Nàrnia. En aquest món de fantàsia s'internen els quatre nens i viuen sorprenents aventures.

Nàrnia, un món congelat, un país que espera el seu alliberament.


divendres, 16 d’abril del 2010

El Pais De Mai Més


El País de Mai Més (del terme anglès Neverland) és una illa imaginària sorgida de la novel·la fantàstica de J. M. Barrie, Peter Pan. Aquest lloc és habitat pels nens perduts liderats per l'heroi infantil, Peter Pan. La població d'aquest país agrupa també a temibles pirates com el Capità Garfio i salvatges indis. Altres tipus d'éssers com la fada, Campaneta i el Cocodril que es va dur la mà del Capità Garfio habiten aquest lloc on tot sempre és diversió i els nens mai creixen. D'acord amb la llegenda, si algú desitja arribar a aquest lloc haurà de girar en la segona estrella a la dreta, volant fins a l'alba.  

El Capità Garfio

Bé, dir-vos que nosaltres dos, a la pregunta de l'examen de buscar una descripció de l'obra i després fer-n'hi el dibuix, tant un com l'altre, vam triar el Ccapità Garfio, es per això que hem pensat que una entrada al nostre blog, havia d'estar dedicada a ell. Aquí us deixem una descripció sobre ell.



En medio de ellos, la joya más negra y más grande de aquel siniestro puñado, iba reclinado James Garfio, o, según lo escribía él, Jas. Garfio, del cual se dice que era el único hombre a quien el Cocinero temía. Estaba cómodamente echado en un tosco carruaje tirado y empujado por sus hombres y en lugar de mano derecha tenía el garfio de hierro con el que de vez en cuando los animaba a apretar el paso. Como a perros los trataba y les hablaba este hombre terrible y como perros lo obedecían ellos. De aspecto era cadavérico y centrino y llevaba el pelo en largos bucles, que a cierta distancia parecían velas negras y daban un aire singularmente amenazador a su amplio rostro. Sus ojos eran del azul del nomeolvides y profundamente tristes, salvo cuando le clavaba a uno el garfio, momento en que surgían en ellos dos puntos rojos que se los iluminaban horriblemente.

Peter Pan

Títol: Peter Pan

Rudyard Kipling

Bombai, (1865-1936). Dir-vos que Rudyard Kipling va escriure novel·les, poemes i relats ambientats principalment en l'Índia i Birmània durant l'època de govern britànic. Kipling va ser un escriptor prolífic i popular, i la seva literatura gira sempre entorn de tres eixos: el patriotisme, el deure dels anglesos de dur una vida d'intensa activitat i la destinació d'Anglaterra, cridada a ser un gran imperi. La seva insistència en aquest últim aspecte era sens dubte un eco del passat victorià, i va perjudicar greument la seva reputació com escriptor, encara que va ser el primer autor britànic guardonat amb el Nobel de Literatura.
Per acabar, ens agradaria posar-vos un enllaç on trobareu frases que va dir l'autor d'allò més interessants. Clickeu AQUÍ.

dimecres, 14 d’abril del 2010

El Budisme

El budisme és una doctrina filosòfica oriental basada en els ensenyaments de Siddharta Gautama (el Buda històric). Una branca d'aquesta doctrina esdevingué, amb el temps, un sistema religiós.


Aquesta filosofia es va originar a l'Índia al segle VI aC i es va escampar cap a l'Àsia Central, el Tibet, Sri Lanka, el sud-est d'Àsia, la Xina, Corea i el Japó. Avui en dia el budisme també ha esdevingut relativament popular en el món occidental. Es calcula que hi ha entre 230 i 500 milions de budistes al món.

Per saber més coses sobre aquesta doctrina que ens apareix al llibre de Kim, aquí us deixem unes pàgines. Pàgina 1 , Pàgina 2

Kim. Rudyard Kipling


Nom: Kim
Adaptació: Eduardo Alonso
Il·lustracions de Francisco Solé i Fuencisla del Amo
Editorial: Vicens Vives

dissabte, 13 de març del 2010

Riu Angara

En molts moments de la història, els protagonistes es desplaçen a través dels rius. Cercant informació, Hem trobat que en aquelles terres el més important i destacat és el Riu Angara. En aquest riu en Miquel Strogoff, la Nàdia, els periodistes, i d'altra gent, amb moltes dificultats, si desplaçen per poder arribar a la ciutat de Irkutsk. Si voleu saber més sobre aquest gran i llarg riu clickeu AQUÍ.

Ciutat de Irkutsk


El viatge, ha estat molt important al llarg de tota la història. I es per això que nosaltres em volgut destacar la Ciutat de Irkutsk. Allí s'ha desenvolupat el desenllaç del llibre i és per això que nosaltres n'hem volgut fer un petit homenatge. Si clickeu AQUÍ, podreu conèixer la ciutat, la seva història, cultura, geografia,...

Miquel Strogoff. Jules Verne



Versió de Lluís Quintana

divendres, 26 de febrer del 2010

El mapa de l'illa del tresor


Us presentem el Mapa de l'Illa del Tresor, perquè pensem que es indispensable tenir-lo al nostre costat a l'hora de llegir el llibre, ja que durant la narració trobem moltes descripcions dels llocs i les zones on es troben els protagonistes. Tenir el mapa aprop nostre ajuda a orientar-nos i poder saber per les zones que es troben abans de trobar el preuat tresor.

Long John Silver



John Silver El llarg (Long John Silver) és un personatge fictici de la novel·la La Illa del Tresor, de Robert Louis Stevenson. Silver té diversos sobrenoms, entre ells "Barbecue", i "El cuiner de bord" o "The sea Cook" (en anglès, que també va ser un títol alternatiu per a la novel·la de Stevenson).

Si voleu saber una mica més sobre el capità, feu un click aquí.






Ara us presentem una cançó del grup Jefferson Airplane fent referència al pirata de l'obra. Abaix del video, trobareu la lletra traduida.


Esperem que us agradi!

Jefferson Airplane - Long John Silver


Long John Silver, l’arracada a l'orella,
Ell és l'heroi, que això quedi clar.
Fa el mateix que va fer el seu pare,
Vetlla pel Carib,
Robant reis i parlant amb el seu lloro,
Aquesta vegada crec que està a la part més alta.

Les crostes són la formació, raspa el genoll.
Els guàrdies estan alerta, un mal home és lliure.
Ell és com el rellotge elèctric que no necessita de liquidació,
Manté el temps sense les mans.
Peus occidentals no necessiten vinculant,
Corrent descalços pel Japó antic.
A més pot veure milers de països,
Tots són el mateix.
Alguns homes estan bojos,
Alguns d'ells assenyats.
Però tots els homes són regits per una bandera o un joc,
I ell ho sap ningú té vostè si vostè no signa el seu nom.

Long John Silver no serveix a cap rei.
Cap de la terra el pot aturar, per això sent ganes de cantar.
Cada país ara i aleshores,
Rugeix com Irlanda, borratxos i cantant.
Cada monjo ara i després criden els seus homes per escoltar les mosses,
Nit campanes sonant.

Robert Louis Stevenson 1850-1894


 
Robert Louis Stevenson (Edimburg, 1850 – Samoa, 1894) va ser un reconegut escriptor d'històries caracteritzades per l'aventura i la imaginació. Entre les seves obres mes il·lustres es troben "La illa del tresor", escrita en l'any 1883, " La Ressaca ", "El diable de l'ampolla" i "L'estrany cas del Dr. Jekyll i Mr. Hide". Si bé no va rebre educació bàsica, va ingressar a la universitat d'enginyeria per a després canviar a l'estudi d'advocacia. Al finalitzar la carrera es va iniciar en l'exercici de les lleis encara que la seva veritable vocació va ser l'estudi de la llengua i l'escriptura. Casat amb Fanny Osbourne va viure una vida de viatges i malalties fins al seu dia final a causa d'un atac cerebral en 1894.



En aquest apartat us adjuntem un dossier anomenat Gust per la Lectura on trobareu la biografia, objectius, competències i sobretot dos guies didàctiques per a treballar amb els nens i nenes sobre els llibres: L'illa del tresor i el El cas misteriós del Dr. Jekyll i Mr. Hyde.

L'illa del tresor. R.L. Stevenson

Traducció: Joan Sellent Arús
Il·lustracions: Leonard Beard
Editorial: Quaderns Crema


Jim és el fill de l'ama de la posada Almirall Benbow. Un dia apareix un mariner l'única possessió del qual és un cofre. Al cap d'un temps, el vell mariner mor, i Jim va obrir el bagul i descobreix el seu contingut: un llibre escrit a mà, entre les pàgines de la qual troba un paper on hi ha dibuixat el mapa d'una illa amb una creu on indica: “aquí està enterrat el tresor de Flint”. Jim decideix mostrar el mapa al senyor Trelawney i al doctor Livesey i, entre tots, decideixen anar a la recerca del tresor. Durant la travessia, Jim cau en un barril de pomes, i dintre d'ell, escolta els plans de traïció del cuiner John Long Silver i altres mariners. Una vegada en terra ferma, el jove s'escapa i coneix a un antic mariner cridat Ben Gunn; gràcies a la seva ajuda i quan tot sembla perdut, retornen a casa amb el fantàstic botí.

divendres, 12 de febrer del 2010

Holden Caulfield

 

Holden Caulfield, el protagonista de “El vigilant en el camp de sègol”, es defineix com “ el més terrible mentider que mai hagis vist”. Potser sigui així, però la seva influencia, real, no ha deixat d’aturar-se al llarg de més de mig segle de vida. El protagonista, com el seu autor, és un mal estudiant, amb problemes en diferents col·legis. Però aquest antiheroi ha sobrepassat qualsevol moda. 



El cantant, guitarrista i compositor Billie Joe Armstrong, de la banda nord-americana Green Day, va escriure la cançó 'Who Wrote Holden Caulfield?' per al seu àlbum Kerplunk! (1992) basant-se en la seva percepció sobre Holden.



Qui va escriure Holden Caulfield?

Un pensament esclata en el meu cap
 I necessito dir-te
 Són notícies per a la ment
Va ser solament un somni,
 Que va passar fa molt temps?
Creo que ho vaig oblidar
 Doncs no ha estat la primera vegada
 I de segur em torna boig.

 Hi ha un noi que està confós
I ara s'està fent mandrós
No té motivació i la frustració ho torna boig
El fa un pla per a posar-se en peus
 Però al final acaba asseient-se
Algú ajudi-li o va a acabar renunciant.

Recorro la meva ment
Per a veure si puc trobar
Les paraules que vaig deixar enrere
Va ser solament un somni,
Que va passar fa molt temps?
Bé, em dóna igual...
Doncs no ha estat la primera vegada
I de segur em torna boig.




Jerome David Salinger 1919-2010

  

El dia després de la mort de J.D Salinger, el director i editor de Edhasa, Daniel Fernández va escriure un article en el diari "la Vanguardia"  amb el títol "Un mal día para el pez plátano" fent un símil amb el conte "Un dia espléndido para los peces plátano"

El article  el trobareu clickant a la fotografia.

Si voleu llegir la versió sencera en format digital del diari "la Vanguardia" on es mostra aquest mateix article i un altre homenatge publicat pel corresponsal Francesc Peirón clickeu AQUÍ i dirigiu-vos a la pàgina 30 i 31 respectivament.

El vigilant en el camp de sègol. J.D. Salinger


Editorial: Alianza


El guardià en el camp de sègol (The Catcher in the Rye) és una novel·la curta de J. D. Salinger. Al publicar-se en 1951 als Estats Units, la novel·la va provocar nombroses controvèrsies pel seu llenguatge provocador i per retratar sense embuts la sexualitat i l'ansietat adolescents. És considerat per nombrosos experts com un dels llibres més importants del segle XX.
 El seu protagonista, Holden Caulfield, s'ha convertit en una icona de la rebel·lia adolescent. Escrit en primera persona, El guardià entre el sègol relata les experiències de Holden en la ciutat de Nova York, després de reprovar l'any en Pencey Prep, la seva escola secundària.

dijous, 4 de febrer del 2010

Inici d'aquest nou blog

Benvinguts al nostre blog de lectura, sóm l'Adrià Rodríguez i el Jordi Verdú i estudiem 2n de Mestre Educació Primària a la FCE de Lleida.

Dir-vos que aquest blog forma part de l'assignatura lectura i escriptura 6-12. I els objectius que pretenem aconseguir, entre d'altres, són: millorar el nostre gust per la lectura, agafar hàbit per lectura, i construir una petita biblioteca personal.

En aquest blog us anirem informant de tots els llibres que anem llegint i també la informació de cada autor, protagonistes, on comporar-lo, editorials, etc...